Avokado met Knoffel Garnale is dan wel op zijn Afrikaans geschreven maar zo dicht aan het Nederlands dat het gerecht voor zichzelf spreekt. Een onverwachte combinatie van Avocado en lekker zoute, in knoflook gemarineerde, garnalen. Een veel voorkomend voorgerecht aan de kust gebieden van Zuid-Afrika maar ook heerlijk op zichzelf als tussendoortje met een goed glas Sauvignon Blanc van de Imbuko wijngaard.
Instructies
Bekijk de video hierboven voor een versimpelde weergave van onderstaande instructies.
Ingredienten (2 personen)
- 2 rijpe avocado’s (Tip; hoe groter hoe beter, maar zorg wel dat ze eet rijp zijn)
- 200 gr gepelde garnalen
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el sojasaus
- 1 el chilisaus
- peper, zout & oregano kruiden
- Meng de garnalen met de olijfolie, knoflook, soja- en chilisaus en laat deze 10 minuten marineren.
- Halveer vervolgens alvast de avocado’s in 2 gelijke delen en verwijder de pit.
(Tip; Mocht de avocado een kleine pit, en dus kleinere holtes hebben, maak deze dan een klein beetje groter met een theelepel) - Wok de garnalen 1 minuut in een hete pan en voeg zout, peper en oregano toe naar smaak.
- Schep na het wokken de garnalen direct in de gehalveerde avocado’s.
- Besprenkel het geheel met het vocht uit de wokpan voor extra smaak.
Baie maklik, baie lekker!
HET LEKKERST MET
IMBUKO SAUVIGNON BLANC
Garnalen zijn over het algemeen het lekkerst met witte wijn, zo ook deze fantastische variatie. Samen met de Sauvignon Blanc van de Imbuko wijngaard is dit zomerse gerechtje op haar best.