Dadel, Geitenkaas & Bacon bite

By april 19, 2017Recepten

De Dadel, Geitenkaas en Bacon bite is niet per se een klassieker uit de Zuid-Afrikaanse keuken, maar zéker niet onbekend. De combinatie van uitgesproken verschillende smaken en ingrediënten uit andere landen is typisch voor Zuid-Afrika. Een topper als borrelhapje in de vooravond samen met de heerlijke Merlot uit 2014 van Imbuko. Bekijk of lees hieronder hoe je deze heerlijke bite zelf thuis klaarmaakt.

<

Instructies

Bekijk de video hierboven voor een versimpelde weergave van onderstaande instructies.

Ingredienten (4 personen)

  • 8 ontpitte grote dadels (Tip: Medjoul dadels zijn lekker groot)
  • 4 el geitenkaas
  • 4 bacon strips
  • 2 tl honing

  • Ontpit de 8 grote dadels zonder ze te halveren.
  • Vul elke dadel met voldoende geitenkaas, wikkel een halve strip bacon om het geheel en prik vast met een cocktailprikker.
  • Bak de bites op ovenpapier in de oven. 5 minuten op 180 graden.
  • Haal ze uit de oven en besprenkel elke bite met wat honing.



Baie maklik, baie lekker!

HET LEKKERST MET

IMBUKO MERLOT 2014

De dadel, geitenkaas & bacon bite is het aller lekkerst met de Merlot van het Imbuko wijnhuis. Deze redelijk nieuwe toevoeging in hun assortiment siert de bite perfect.

Bekijk dit product