De Dadel, Geitenkaas en Bacon bite is niet per se een klassieker uit de Zuid-Afrikaanse keuken, maar zéker niet onbekend. De combinatie van uitgesproken verschillende smaken en ingrediënten uit andere landen is typisch voor Zuid-Afrika. Een topper als borrelhapje in de vooravond samen met de heerlijke Merlot uit 2014 van Imbuko. Bekijk of lees hieronder hoe je deze heerlijke bite zelf thuis klaarmaakt.
Instructies
Bekijk de video hierboven voor een versimpelde weergave van onderstaande instructies.
Ingredienten (4 personen)
- 8 ontpitte grote dadels (Tip: Medjoul dadels zijn lekker groot)
- 4 el geitenkaas
- 4 bacon strips
- 2 tl honing
- Ontpit de 8 grote dadels zonder ze te halveren.
- Vul elke dadel met voldoende geitenkaas, wikkel een halve strip bacon om het geheel en prik vast met een cocktailprikker.
- Bak de bites op ovenpapier in de oven. 5 minuten op 180 graden.
- Haal ze uit de oven en besprenkel elke bite met wat honing.
–
–
–
Baie maklik, baie lekker!
HET LEKKERST MET
IMBUKO MERLOT 2014
De dadel, geitenkaas & bacon bite is het aller lekkerst met de Merlot van het Imbuko wijnhuis. Deze redelijk nieuwe toevoeging in hun assortiment siert de bite perfect.