Hoender Samoesa is een Zuid-Afrikaans gerecht dat geadopteerd is uit de Indiase keuken en zich letterlijk vertaald naar Kip Samosa. Heerlijk hartig en rijk en optimaal te genieten met een koud glas Chenin Blanc van Under Oaks.
Bekijk of lees hieronder hoe je dit heerlijke hapje zelf thuis klaarmaakt.
Instructies
Bekijk de video hierboven voor een versimpelde weergave van onderstaande instructies.
Ingredienten (9 stuks)
- 300 gr kip gehakt
- 300 gr aardappelpuree (ongeveer 2 grote aardappelen)
- 2 el soyasaus
- 1 grote witte ui
- 1 teen knoflook
- 1 el koriander
- 1 tl kurkuma
- 3 vellen filodeeg
- eigeel van 1 ei
- olijfolie
- koriander voor garnering
- Snipper de grote witte uit en pers de knofloop en fruit deze aan in een beetje olijfolie
- Voeg 300 gr kipgehakt toe
- Voeg 2 el soja saus toe
- Voeg 1 el koriander toe
- Voeg 1 tl kurkuma toe
- Braad het geheel aan tot gaar
- Maak 300 gr aardappelpuree van ongeveer 2 grote aardappelen
- Meng de aardappelpuree met het kip gehakt mengsel
- Strooi meel op een schone ondergrond zodat de filodeeg niet plakt
- Leg 1 vel filodeeg neer (voor 2 samosa’s) en smeer deze in met olijfolie
- Snij het vel in 3 delen
- Leg 1 tl van het mengsel in de linker onderste hoek van 1 van de stroken en vouw deze om en om dicht en smeer tussen elke vouw weer olijfolie
- Als alle samosa’s eenmaal gevouwen zijn smeer ze in met een laagje eigeel
- Braad ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden draai ze halverwege om.
- Serveer met wat koriander als garnering
- Geniet!
–
–
–
Baie maklik, baie lekker!
HET LEKKERST MET
UNDER OAKS CHENIN BLANC 2017
Deze heerlijke knapperige wijn combineert uitstekend met de hartige vette Hoender Samoesa. Erewoord, probeer maar!!