Pasta met gerookte zalm en kappertjes

By januari 8, 2019Recepten

Deze pasta met gerookte zalm en kappertjes hebben wij als tip gekregen van een van onze Proef Zuid-Afrika vrienden omdat het zo heerlijk paart met de Sauvignon Blanc van Cape Fern.
Heerlijk fris door de combinatie met creme fraiche, dille en geroosterde pijnboom pitten en het staat zo op tafel. Bekijk of lees hieronder hoe je deze heerlijke bite zelf thuis klaarmaakt.

Instructies

Bekijk de video hierboven voor een versimpelde weergave van onderstaande instructies.

Ingredienten (4 personen)

  • 300 gram Pipe Rigate pasta
  • 200 gram gerookte zalm in snippers
  • 200 gram creme fraiche
  • 2 el kappertjes
  • 1 grote witte uit
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram rucola sla
  • 25 gram geroosterde pijnboompitten
  • Dille naar smaak
  • Honing-mosterd dressing naar smaak

  • Breng 300 gram Pipe Rigate aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze vervolgens af.
  • Snipper de grote witte uit en fruit deze goed aan in een beetje olijfolie.
  • Pers de knoflook teen en voeg deze toe.
  • Voeg vervolgens de 200 gram fijngesnipperde gerookte zalm toe.
  • Braad het geheel ongeveer 5 minuten zacht aan .
  • Voeg vervolgens 200 gram creme fraiche en 2 el kappertjes toe en roer nog even om te verwarmen.
  • Serveer en besprenkel met dille, parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten naar smaak en rucola ernaast.
  • Als laatste wat honing-mosterd dressing over het geheel.



Baie maklik, baie lekker!

HET LEKKERST MET

CAPE FERN SAUVIGNON BLANC 2017

Zalm en Sauvignon Blanc is in de meeste gevallen een top combinatie en die van Cape Fern inspireerde zelfs de uitwerking van dit gerecht op onze website.

Bekijk dit product